Camerabewaking

Camerabewaking

Wij ontwerpen, installeren en configureren beveiligingscamera-systemen in de regio Limburg en Noord Brabant. Binnen & buiten, zowel bij particulieren als het MKB. Draadloos, IP, maar ook CCTV systemen in zowel semi-professionele als professionele oplossingen.

Voorheen werd de bewakingscamera vooral ingezet als aanvulling op bestaande beveiligingssystemen, de moderne beveiligingscamera is vaak echter veel meer dan een apparaat dat enkel beelden registreert. Door de integratie van bewegingsmelders, infrarood en slimme softwareoplossingen begint de moderne bewakingscamera steeds meer een zelfstandig alarmsysteem voor buiten én binnen te worden, het is maar net welke eisen u hieraan stelt.

Draadloze IP camera

Draadloze camera’s bestaan niet, althans, de camera’s die beschikbaar zijn voor de particulier markt met als doel beveiliging hebben altijd op z’n minst een voedingskabel (stroom) nodig.  Er zijn genoeg doe-het-zelf-pakketten beschikbaar met dergelijke WiFi beveiligingscamera’s die relatief eenvoudig te installeren zijn. Met behulp van een app of via uw computer kunt u ze vervolgens configureren. (Houdt u wel rekening met de dekking van uw WiFi netwerk ?) Vaak wordt de opslag van beelden op een geheugenkaart, of in een cloud-service gedaan. Voor sommige doelen zijn dergelijke beveiligingscamera’s voldoende, wij denken graag met u mee hierover.

CCTV camera systeem

Bij een CCTV (Closed Circuit TV)  systeem kiest u voor een “gesloten systeem”, waarbij de beelden opgeslagen worden op een speciaal voor dit doel ontwikkelde NVR (Network Video Recorder). De beelden van dit camerasysteem kunnen via het opname-apparaat bekeken worden op een direct aangesloten monitor of tv, of via een apparaat met internet toegang zoals uw telefoon, tablet, pc of tv. Dit kan zowel bedraad als draadloos, waarbij ook hier opgemerkt dient te worden dat de draadloze camera’s altijd voorzien moeten zijn van stroom.. dus nooit volledig zonder draad kunnen werken. Meestal installeren wij systemen die gebruik malen va PoE (Power over Ethernet), waarbij iedere beveiligingscamera met 1 enkele, relatief dunne, netwerkkabel aangesloten wordt op de NVR die zowel de voeding als de signaaloverdracht verzorgt.  Ook bij dit soort systemen verzorgen wij het advies, levering, installatie en eventueel onderhoud van uw systeem in Limburg en Noord-Brabant.

NAS camera systeem

In sommige gevallen kan het interessant zijn om gebruik te maken van een NAS (Network Attached Storage) om videobeelden via uw netwerk op te slaan en te bekijken, in plaats van een NVR. Wij kunnen u hierin adviseren, en verzorgen desgewenst de installatie en configuratie.

Integratie

 

De meeste camerasystemen die wij installeren zijn integreerbaar met onze domotica-oplossingen (huisautomatisering). Zo kunt u bijvoorbeeld  in uw domotica-app de beelden van uw camera’s live bekijken. Voor uitleg over onze domotica oplossingen kunt u hier kijken.

Scroll naar boven