Verlichting

Automatiseren van uw verlichting

Er zijn maar weinig domotica toepassingen die zo tot de verbeelding spreken als het schakelen van verlichting. Het is een van de meest gebruikte, en natuurlijk een van de meest praktische toepassingen die domotica te bieden heeft. Doordat er steeds meer goedkope en eenvoudig installeerbare systemen op de markt komen die dit mogelijk maken, is het de meest laagdrempelige manier van huisautomatiseren, of u nu kiest voor het budget vriendelijke Klik Aan Klik Uit, of het wat luxere Philips HUE. Vanzelfsprekend bieden wij op zijn minst dezelfde mogelijkheden als dit soort systemen, maar kunnen hierin nog een stap verder gaan. Waar u bij de kant-en-klaar systemen nog wel eens tegen beperkingen aanloopt (zoals inbouwspots, niet passend voor uw bestaande armatuur of problemen met het bereik van zender en/ of ontvanger), zijn bij onze oplossingen slechts uw creativiteit de beperking. Of het nu (LED) inbouwspotjes zijn, de kroonluchter in de hal of de TL-verlichting in de garage: wij kunnen alle verlichting laten schakelen. Aan, uit, dimmen, kleuren .. wat u maar wilt.

Sfeer

Misschien herkent u het: voordat het avondeten opgediend kan worden moet nog even de lamp boven de eettafel aangemaakt worden, niet te fel, een beetje dimmen, en terwijl u zit te eten denkt u: gezellig, maar ik zie net niet genoeg. Weer opstaan, lamp iets feller draaien.. zo dat is beter. Eigenlijk had u ook die hoeklamp aan willen zetten, en dat lampje naast dat tafeltje ook want dat geeft zo’n gezellige sfeer tijdens het eten.

Ook wanneer u uw huis heeft laten inrichten door een interieurarchitect: veelal is er ook nagedacht over de verlichting. Zo’n lichtplan wordt na de realisatie nog 3 keer gebruikt, daarna neemt gemak de overhand en zit u toch weer óf in het donker, óf in de hoofdverlichting televisie te kijken.
Kortom: het wordt weer wat gezelliger thuis als u ons uw verlichting laat automatiseren. Eten? Één druk op de knop en de verlichting wordt geschakeld in precies de juiste stand. TV kijken?  Naar bed ? Één druk op de knop, en alles wordt geschakeld zoals u dat wilt.

Veiligheid

Ook in het kader van veiligheid is het automatisch schakelen van verlichting een uitkomst. Of het nu de tuinverlichting is, zodat u naast de sfeerverhoging tegelijkertijd uw huis minder aantrekkelijk maakt voor inbrekers, dat lampje naast de deur zodat u niet in het donker naar het sleutelgat hoeft te “vissen” of binnenshuis niet meer die donkere keldertrap af hoeft. Het verenigen van het nuttige met het aangename is een gezegde dat zeker voor domotica opgaat.

verlichte tuin

Hoe?

dimmer module

We plaatsen schakel-, dim- of RGB-modules, mits de ruimte het toelaat, veelal achter uw bestaande schakelmateriaal. Zo kunt u gebruik blijven maken van hetzelfde “lichtknopje” als altijd, maar kunt daarnaast ook op afstand de lichtbron bedienen: met een afstandsbediening, uw telefoon, een tablet etc. én deze opnemen in automatische verlichtingsprogramma’s. Mocht er te weinig ruimte zijn achter het schakelmateriaal, dan plaatsen we de modules bijvoorbeeld in de centraaldozen, boven plafonds of in een andere uitsparing. Daarnaast kunnen we natuurlijk ook door middel van bijvoorbeeld tussenstekkers bestaande armaturen laten mee schakelen.

Scroll naar top