Toegangscontrole

Toegangscontrole

In toegangscontrole voor particuliere omgevingen onderscheiden we 2 onderwerpen:
– Signaleren en identificeren van bezoekers
– Toegang verschaffen tot de woning

Signaleren en identificeren

De deurbel heeft jaren trouwe dienst gedaan als waarschuwingssyteem dat er een bezoekers is, tegenwoordig willen we graag alvorens de deur te openen al weten wie deze bezoeker is, en wat hij/zij komt doen. Door de toegang, of dit nu een poort of een voordeur is, te voorzien van een camera met optioneel een intercomsysteem kunnen  we van te voren bepalen of het een genode of ongenode gast betreft, en of we overgaan tot het verschaffen van toegang: elektronisch of door de deur of poort automatisch te openen.
Slimmer-huis.nl biedt u diverse oplossingen in enkel camera, of de combinatie camera-intercom, functie. Ook verdere integratie met zowel uw domotica systeem of elektronische toegangssystemen is mogelijk. Neemt u even contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.

video intercom

Toegang verschaffen

U kunt personen toegang tot uw woning verschaffen in zowel uw aan- of afwezigheid. Door de combinatie met de hierboven beschreven signalering en identificatie kunt u een poort, of een deur, op afstand openen vanuit een bedienpunt: dat kan zowel u telefoon, tablet als het intercomsysteem zelf zijn. Zo hoeft u niet naar de deur of poort te lopen, en kan de gast zelf de deur openen.
Daarnaast is het mogelijk om toegangscontrole in uw afwezigheid te regelen via keytags (soort digitale sleutelhanger), een codepaneel of via biometrie (vingerafdrukscanner). Vooral in situaties waarbij vreemden toegang tot het huis dienen te hebben in uw afwezigheid, (bijvoorbeeld poetshulp of tuinverzorgers) is het een uitkomst om bepaalde personen voor een beperkt periode in de dag, week of maand toegang te verschaffen tot uw woning. Ook voor de verzorging van zieken of ouderen, die soms niet of verminderd in staat zijn om iemand toegang te verschaffen kunnen dit soort systemen een uitkomst zijn.

toegangscontrole

Scroll naar top