Je (bekabelde) Netwerk

Je wilt een bekabeld en / of WiFi-netwerk laten installeren of aanpassen? Je hebt een storing in je WiFi / netwerk en je zoekt hulp ?   Zijn 1 of meer van onderstaande situaties van toepassing  ?

 • Je huidige WiFi / netwerk is onstabiel: soms werkt het wel, soms ook niet
 • Je huidige WiFi / netwerk volstaat niet meer, je wilt een upgrade
 • Je ervaart problemen met de snelheid of stabiliteit van je WiFi / netwerk
 • De dekking van je WiFi laat te wensen over
 • Je wilt je huidige netwerk herstructureren
 • Je ziet door de (kabel)bomen het (netwerk)bos niet meer

Lees dan snel verder, wij kunnen je helpen !

De zekerheden van Slimmer-Huis.nl:

vink
Wij kennen jouw internetprovider!

vink
Dekkingsgarantie

vink
300+ actieve WiFi-klanten

Netwerk / WiFi monteur aan huis: snelle en betrouwbare service

Ook thuis is een snel en stabiel -bekabeld- netwerk steeds belangrijker. Dit netwerk is de basis, verbindt uw huis -en daarmee steeds meer apparaten- met het internet én onderling. Het zorgt er daarnaast voor dat er door het hele huis WiFi toegangspunten aangesloten kunnen worden, waarbij ieder toegangspunt optimale snelheid en stabiliteit biedt. Apparaten die veel netwerk / internetverkeer verbruiken, zoals televisies, decoders, laptops en game-consoles, voorzien we het liefst nog altijd van een netwerkkabel: daarmee hebben deze data-slurpers een continue, ongehinderde verbinding en blijft er meer ruimte in de ether vrij voor apparaten zoals telefoons en tablets, waar geen netwerkkabel in kan.

Enorm vervelend als je netwerk, je basis, niet naar behoren werkt. Om de haverklap storing, in een tijd waarin thuiswerken steeds meer de norm wordt, is frustrerend. De monteurs van Slimmer-Huis.nl zorgen ervoor dat je snel weer aan de slag kunt, en beheersen alle netwerk-disciplines. Als thuisnetwerk-specialisten weten we precies waar we moeten zoeken, testen en meten. We kennen je internetprovider, meten op locatie en kunnen als snel uitsluitsel geven over de oorzaak én aan de slag gaan met de oplossing. 

De oorzaken kunnen complex zijn. We lichten er hier een aantal toe:

Houd ons hier maar aan!

 

Afspraak binnen 24 uur gepland (op werkdagen)

Analyse en installatie door echte specialisten

Voor € 59 eerste consult aan huis

Uitgebreide garantie en nazorg

"Goede oplossing voor ons probleem en geweldige montage en afwerking van de installatie. Top mensen, ga op deze voet verder met jullie inzet en klantvriendelijkheid."

Review van 22-4-2021 via Feedbackcompany.nl

WiFi zwak

(Thuis-)Netwerk steeds complexer

"Vroeger" was het redelijk simpel. Je had 1, soms zelf 2 (!) pc's in huis. In allebei de pc's een ingebouwd modem (telefoonkabel erin) en met een "crosskabel" kon je de 2 pc's rechtsreeks op elkaar aansluiten: we hebben een netwerk. 
Tegenwoordig heeft het gemiddelde gezin zo'n 20 "devices" op het thuisnetwerk. Bedraad, maar ook draadloos. Via dit netwerk kijken we TV, luisteren we muziek, communiceren we op diverse manieren, werken we etc. etc. 
De eisen die we aan het thuisnetwerk stellen worden steeds groter, de afhankelijkheid ervan neemt toe en de providers innoveren er driftig op los. Kortom: het is -als het je vak niet is- niet bij te houden..
De meest voorkomende netwerkproblemen, én hoe ze op te lossen, hebben we op een rijtje gezet:

Meerdere routers

Je router is de verkeersregelaar van je netwerk. Als je 2 actieve routers (verkeersregelaars) op je netwerk hebt, is de kans groot dat een gedeelte van het verkeer de verkeerde kant op gestuurd wordt. Het resulteert in soms wel- maar soms ook geen -netwerk- of internetverbinding. Vaak heeft het modem van je provider al een ingebouwde router. Als je vervolgens nóg een router in het netwerk activeert, kan alles in de soep lopen. 
Oplossing: Ga na of er-naast die van je modem- nóg een router actief is. Vooral veel consumenten-WiFi-systemen die op de markt zijn hebben een extra router ingebouwd. Zet 1 van beide uit.

Slechte kabels / connectoren

Een zwaar onderschat probleem, en genoeg om een heel netwerk plat te leggen. Een netwerkkabel die defect is, aders die beschadigd zijn, aders waar de draaiing (twist) uit is, connectoren die niet goed gemonteerd zijn, connectoren die niet volgens de juiste kleurcodering aangesloten zijn, geoxideerde connectoren, stugge kabel - afgewerkt met connectoren voor flexibele kabel".. en ga zo maar door. We willen allemaal Gigabit internet, maar dat moet wel door een oude kabel die we nog ergens op zolder hadden liggen. 
Oplossing: Vervang defect kabels of connectoren. Pas op dat u niet nog een oude "crosskabel" gebruikt (staat er meestal op gedrukt)

IP TV

Als u gebruik maakt van internet via glasvezel of ADSL, en u kijkt ook TV via dezelfde provider, dan heeft u waarschijnlijk een decoder bij de TV. Vaak maken die decoders gebruik van een speciale netwerktechniek (IGMP / Multicast). Een "normale", domme, switch kan daar niet mee overweg, en wordt overspoeld met informatie waar hij niets mee kan. Zo'n switch hangt naar verloop van tijd vast, of vormt een "bottleneck" voor het hele netwerk. 
Oplossing: vervang "domme" (unmanaged) switches voor "slimme" (managed) switches, die ondersteuning voor IGMP snooping hebben.

Switches

Op een modem, als deze al voorzien is van meer dan 1 netwerkaansluitingen, is het aantal extra poorten erg beperkt. Het eerste wat men vaak doet, is een switch plaatsen zodat er meer aansluitingen voor handen zijn. Zo'n switch is daarmee in één klap het belangrijkste verdeelpunt van het hele netwerk. Bijna alle verkeer loopt over / via een dergelijke switch. We zien in de praktijk heel veel slechte, goedkope en verouderde switches als kloppend hart van het netwerk. Zeker wanneer er 10/100 op staat, kan het apparaat eigenlijk regelrecht de spreekwoordelijke prullenbak (netjes recyclen natuurlijk) in. 10/100/1000: vooral die 1000 is belangrijk, dit geeft aan dat het een Gigabit switch betreft.
Oplossing: switch vervangen.

Defecte apparaten

Lastig om te herkennen; een defect apparaat (bijvoorbeeld een printer, met een defecte netwerkaansluiting) kan voor veel ellende op uw netwerk zorgen. Het kan een fysieke oorzaak hebben (verbogen connector-pinnen), maar ook gewoon een apparaat zijn waar slechte componenten of een gebrekkige programmering in zit. Een "maandagochtend-model".
Beruchte apparaten zijn onder andere (veelal goedkope) camera's, mediaboxen, switches en accesspoints (cubes).
Oplossing: vervangen of loskoppelen van netwerk

Lees verder hoe wij je kunnen helpen:

"Eindelijk goed werkende wifi en een TV die bedraad is en altijd werkt. Dit was waar we al een tijd naar op zoek waren. We vonden het erg prettig samenwerken en zijn zeer tevreden over de nette afwerking. Toen de eerste avond iets niet goed werkte, heb ik dat gemaild. Dat werd dezelfde avond opgepikt en op afstand verholpen. Daarna geen problemen meer ondervonden"

Review van 16-3-2021 via Feedbackcompany.nl

"Uitstekend. De service is top en de medewerkers erg klantvriendelijk. Eindelijk werkt het internet zoals zou moeten."

Review van 9-2-2021 via Feedbackcompany.nl

WiFi monteur

Professioneel Consult

In het kader van "meten is weten" biedt Slimmer-Huis.nl een voordelige kennismaking om de route naar een snel, stabiel (WiFi-)Netwerk in te zetten. Een "consult".

Voor dit consult komt een ervaren specialist bij je op locatie. Hij meet het modem door, en test de snelheid, stabiliteit en topologie van je netwerk. Op diverse plekken in de woning wordt ook het WiFi signaal gemeten, en gekeken naar in- en externe storings-invloeden. Aan de hand hiervan wordt vervolgens een plan op maat gemaakt om de oorzaak van de klachten op te lossen. Eventuele "quick-wins" qua instellingen zullen meteen gedaan worden, en zijn inbegrepen in de kosten.

Kosten Consult

Voor € 59,- (inclusief BTW en voorrijkosten ) komen we bij je aan huis. Een consult duurt ongeveer 3 kwartier.

Plan van aanpak

De Slimmer-Huis.nl route naar een snel en stabiel Netwerk is:

 1. Je vult dit formulier in
 2. Binnen 24 uur (op werkdagen) nemen we contact op om een afspraak met je te plannen
 3. De expert komt op het afgesproken tijdstip bij je op locatie
 4. Hij verricht het consult, en maakt een plan van aanpak
 5. Binnen 5 werkdagen na het consult ontvang je een verbeter-voorstel én een vrijblijvende offerte
 6. Je beslist of je het verbeter-voorstel geheel, gedeeltelijk of helemaal niet door ons laat uitvoeren
 7. Eventuele werkzaamheden kunnen wij overwegend binnen 2 a 3 weken na offerte uitvoeren
Scroll naar top