Zonwering

Domotica is het automatiseren van processen en techniek in een woning. Een actief huis, een Slimmer Huis, betekent een verhoging van comfort, luxe, veiligheid maar bovenal ook energiebesparing. Domotica is, ook in combinatie met elektrisch aangedreven zonwering, een gouden combinatie. Of het nu zonneschermen, rolluiken of screens zijn: actieve zonwering houdt je huis koeler in de zomer, en warmer in de winter.

Waarom zou je voor domotica kiezen, en wat is het eigenlijk? Is het ook geschikt voor mij, voor mijn woning? Wat kost zoiets?
Lees snel verder..

Dit is automatiseren met Slimmer-Huis.nl:

vink
Bespaar tot 72% energie!

vink
Eigen, gecertificeerde, monteurs

vink
Realisatie al binnen 1 maand

Automatische zonwering ? Domotica!

Domotica, huisautomatisering, Smart Home.. termen waarmee uiteindelijk allemaal hetzelfde bedoeld wordt: het automatiseren van processen en techniek in en rond je huis. De wens om zaken te automatiseren kan verschillende oorzaken – redenen- hebben. Wellicht vanuit het kader van veiligheid, maar ook vanuit energiebesparing, gemak, of omdat je het gewoon leuk vindt.  Daarnaast is er ook nog een groep mensen voor wie het vooral functioneel is: in het kader van (langer) zelfstandig kunnen wonen wordt domotica veel toegepast in de zorg, en voor de ondersteuning van senioren.

Zonwering

We doen zo ontzettend ons best om onze huizen te isoleren, dat wanneer de warmte eenmaal binnen is ze er ook weer lastig uit te krijgen is. Warmtepompen, airco's en ventilatoren doen uiteraard prima hun werk om het behaaglijk te houden, maar energie besparen is in dit geval natuurlijk ook zoveel mogelijk voorkomen dat de warmte binnenkomt (zie ook hier en hier bijvoorbeeld). Tenzij het buiten koud is natuurlijk, want dan moet dat zonlicht juiste de woning verwarmen; gratis ! En daar is domotica zo goed in..

Altijd thuis

Je domotica systeem is altijd thuis. Hij weet wat de temperatuur buiten is (online weerbericht op basis van GPS), en weet ook wat de temperatuur binnen is (door een slimme rookmelder met temperatuursensor bijvoorbeeld). Door op de juiste momenten de zonwering te laten zakken -maar ook weer op de juiste momenten omhoog te doen- zorgt zonwering voor een stabielere en comfortabelere binnentemperatuur. Dat heet "actieve zonwering", en op die manier kun je -zoals ook blijkt uit onderzoek van TNO- veel geld besparen! Staat dat zonnescherm dan de hele dag omhoog en omlaag te gaan ? Nee hoor, we laten het domotica systeem om de paar uur even kijken wat verstandig is.

Houd ons hier maar aan!

 

Afspraak binnen 24 uur gepland (op werkdagen)

Projectering en installatie door echte specialisten

Al binnen 1 maand beginnen met besparen

Uitgebreide garantie en nazorg

"Zeer goed en correct. Goed advies gegeven, daarna prijsofferte en zo ook uitgevoerd. Heel netjes gedaan. Zeer tevreden!"

Review van 29-3-2022 via Feedbackcompany.nl

dimmer module

Hoe werkt domotica ?

Een domotica systeem werkt altijd met een controller (zender) en actor (ontvanger). Wij automatiseren veelal draadloos, wat wil zeggen dat zender en ontvanger draadloos met elkaar communiceren. We hebben hier een aantal redenen voor:

-Onze draadloze systemen zijn inmiddels net zo betrouwbaar als bedrade systemen
-Er hoeft niet gehakt, gekapt en gefreesd te worden in je muren
-Het systeem is eenvoudig uit te breiden
-Het systeem is, ook na installatie, aanpasbaar en verplaatsbaar: flexibel
-Je kunt het systeem meenemen als je verhuist
-De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend

Gaat dat via WiFi?

Nee, we maken gebruik van Z-Wave technologie, omdat dit de beste stabiliteit en betrouwbaarheid van het systeem, beschikbaarheid van hardware, toekomstbestendigheid en integratie met andere fabrikanten biedt. Z-Wave werkt op een eigen (relatief lage) frequentie, waardoor het signaal goed door muren en plafonds gaat. De communicatie tussen zender en ontvanger is zwaar beveiligd, er kan niet zomaar op "ingebroken" of "afgeluisterd" worden. Iedere ontvanger kan opdrachten doorzenden aan een andere ontvanger wanneer ze niet voor hem bestemd zijn. Hoe meer ontvangers, hoe sterker het netwerk.

Energie neutraal huis

Hoe automatiseer je zonwering ?

De belangrijkste voorwaarde voor het automatiseren, is dat het een elektrisch aangedreven zonwering dient te zijn. Het maakt niet uit of het een zonnescherm, rolluik of bijvoorbeeld screen is. Als je nog zonwering wilt gaan aanschaffen, of je huidige zonwering wilt vervangen, neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we je adviseren welk soort motor / aansturing het best te automatiseren is.
We maken onderscheid in 2 vormen van bediening: bedraad (met schakelaar aan de wand), of draadloos:

Bedraad, mét schakelaar

We vervangen de huidige schakelaar voor een nieuwe, zgn pulsschakelaar / pulsdrukker. De inbouwmodule (ontvanger) wordt achter de schakelaar in de wand  / opbouwbehuizing verwerkt. Je kunt zo de zonwering nog altijd met een schakelaar, maar ook geautomatiseerd of met een app bedienen. Deze vorm van aansturing kunnen we (bijna) altijd automatiseren !

Draadloos

Bij draadloos bediende zonwering (Somfy bijvoorbeeld) is er enkel een afstandbediening -en geen fysieke schakelaar aan de muur - voor de bediening van de zonwering. Er zijn veel verschillende soorten / technieken draadloze aansturing op de markt. Het is de vraag welke techniek er gebruikt wordt, en óf we die kunnen automatiseren. Sommige fabrikanten hebben hun besturing afgeschermd. Je kunt het beste eerst even contact opnemen, we hebben eerst wat meer informatie nodig. 

Zender

De domotica controller, de zender, wordt meestal op een zo centraal mogelijke locatie in de woning geplaatst. Soms in de meterkast, soms in een woonkamer of kastje bijvoorbeeld. Uiteraard in overleg.

"Luisteren naar je wensen en voeren het zo ook uit. Werken heel netjes en denken met je mee. En het belangrijkste het werkt ook nog allemaal goed."

Review van 12-11-2021 via Feedbackcompany.nl

"Goede oplossing voor ons probleem en geweldige montage en afwerking van de installatie. Top mensen, ga op deze voet verder met jullie inzet en klantvriendelijkheid."

Review van 22-4-2021 via Feedbackcompany.nl

Domotica inbouwen

Wat kost jullie domotica systeem ?

Domotica is uiteraard maatwerk, maar je wilt natuurlijk wel een globaal idee wat de kosten (en dus ook de terugverdientijd !) van een dergelijk systeem is:
Een domotica systeem met 1 controller (zender) en 1 actor (ontvanger) kunnen we al vanaf € 399,- voor je installeren. Extra ontvangers, voor meerdere schermen / zonweringen of bijvoorbeeld verlichting, kunnen we al vanaf € 99,- per stuk installeren. Uiteraard wordt voor iedere klant, kosteloos, een vrijblijvende offerte op maat gemaakt. 

Wij installeerden reeds voor honderden tevreden klanten.
Ze beoordelen ons gemiddeld met een 9,7!

Hoe ziet zo'n installatieproces uit? Wat kan ik verwachten ?

De Slimmer-Huis.nl route naar thuisautomatisering is:
-Je vult dit contact-formulier in
-Binnen 24 uur (op werkdagen) nemen we contact op om een afspraak met je te plannen
-De expert komt op het afgesproken tijdstip bij je op locatie
-Hij bekijkt de situatie, bespreekt je wensen en maakt een plan van aanpak
-Binnen 5 werkdagen na deze afspraak ontvang je kosteloos een vrijblijvende offerte in je mail
-Je beslist of je het plan door ons laat uitvoeren
-Eventuele werkzaamheden kunnen wij overwegend binnen 2 a 3 weken na akkoord op de offerte uitvoeren

Scroll naar top