Multiroom Audio

Overal muziek...

Multiroom Audio staat voor, vrij vertaald, geluid in meerdere kamers (vertrekken) van uw huis. Het is inmiddels een synoniem geworden voor systemen van de fabrikant Sonos, die de afgelopen jaren een stormachtige verovering van de audio-markt heeft bewerkstelligd. Het succes van Sonos is hierin tweeledig: het is een systeem wat relatief eenvoudig in installatie is (vooral in vergelijking met de multiroom systemen die tot aan de introductie van Sonos op de markt waren), en de integratie met diensten als bijvoorbeeld Spotify is uitstekend. De kwaliteit van de speakers zelf is prima, en zo lang de kwaliteit van de bron (internetradio bijvoorbeeld) fatsoenlijk is, is zelfs de gemiddelde hifi-liefhebber redelijk tevreden met het resultaat als achtergrondmuziek of voor tijdens een feestje.
Keerzijde van het verhaal is de stabiliteit van het netwerk (wat over het algemeen aan de gebruiker ligt, niet aan de Sonos apparatuur zelf), technische beperkingen (geen Airplay of Bluetooth bijvoorbeeld) en de prijs: stereo opstellingen in meerdere kamers loopt al snel in de duizenden euro’s.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Er is meer onder de zon dan enkel Sonos in multiroom-land: inmiddels heeft bijna ieder gerespecteerd merk wel een eigen multiroom variant (Denon HEOS, Yamaha MusicCast, Philips Izzy, Bose SoundTouch etc). Wij kunnen u helpen met aankoopadvies: welk merk, welke techniek past het best in uw situatie ? Ook wanneer u graag gebruik wil maken van multiroom audio in hoge kwaliteit: er zijn prima mogelijkheden om volwaardige speakers in meerdere ruimtes tot 1 systeem te koppelen. Daarnaast kunnen wij ook de installatie en configuratie van uw nieuwe multiroom systeem verzorgen. Hierin kijken we kritisch naar uw uw woning en de bestaande infrastructuur om te voorkomen dat het resultaat van uw investering een onstabiel systeem wordt, teleurstellende muziekkwaliteit levert of niet bij uw wensen past.

multiroom audio systeem

 

Scroll naar boven