Klimaatregeling

Klimaatregeling

Het klimaat in uw huis gaat verder dan enkel de temperatuur. Luchtvochtigheid, frisse lucht of ventilatie hebben minstens zo’n belangrijke invloed op het welbehagen als enkel (te) warm of koud.

Verwarming

slimme thermostaat

Inmiddels heeft de slimme thermostaat in veel huishoudens zijn intrede gedaan. Google bracht de NEST Learning Thermostat, Eneco heeft de Slimme Thermostaat Toon en ook fabrikanten als Honeywell, Nefit en Vaillant hebben diverse slimme thermostaten in hun assortiment. De tijd van “domme” verwarming lijkt definitief achter ons te liggen, hoewel eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de voorspelde besparing, waarmee bij introductie zo geschermd werd, her en der nog wel betwijfeld wordt. Het comfort is er in iedere geval niet minder om..

Naast de slimme thermostaat hebben we inmiddels ook de slimme radiatorthermostaat, waarmee de temperatuur niet alleen voor de woonkamer, veelal de plek van de thermostaat, maar ook voor allerlei andere vertrekken in het huis geregeld kan worden. Wij installeren en integreren deze thermostaten in uw domotica-systeem, zodat u altijd de gewenste temperatuur in ieder vertrek heeft. Ook het tijdelijk aanpassen, warmer of juist iets koeler, gaat voortaan via uw telefoon, tablet of pc.. vanuit thuis of vanuit een andere locatie zoals uw werk.

Airco

Doordat de zomers in Nederland steeds warmer worden zijn er steeds meer gebouwen die verkoeld worden door airconditioning. Moderne airco’s hebben daarnaast vaak mogelijkheden om niet enkel te koelen, maar ook te verwarmen, ontvochtigen en zelfs lucht te zuiveren. Hoewel sommige systemen inmiddels via WiFi of het netwerk opdrachten kunnen ontvangen, zijn de meeste nog altijd uitgerust met een infrarood afstandsbediening. Ook hier zijn inmiddels prima oplossingen voor, zodat de airco moeiteloos opgenomen kan worden in uw domotica-systeem. Hierdoor kan de airco vast aangezet worden als u naar huis vertrekt, kan hij automatisch geactiveerd worden als het te warm wordt in een vertrek en kan hij helpen in het stabiel houden van het klimaat binnenshuis door op de juiste momenten de lucht te zuiveren of te ontvochtigen.

Ventilatie, afzuiging of frisse lucht

Veel huizen zijn voorzien van centrale afzuiging, oftewel mechanische ventilatie , die naar wens door middel van een schakelaar meer of juist minder lucht afzuigt. Door de centrale afzuiging te koppelen aan bijvoorbeeld de badkamer- of toiletverlichting kan de afzuiging in ruimtes waar dat gewenst is geautomatiseerd worden; dit geldt ook voor ventilatiesystemen.
Minder vaak, maar daarom niet minder praktisch, komen we elektrische dakramen- en lichtkoepels tegen. het spreekt voor zich dat ook deze in het geautomatiseerde binnenklimaat geïntegreerd kunnen worden en automatisch geopend of gesloten worden naar gelang de omstandigheden.

.

Scroll naar top