Vandaag in alle media: Volgens de laatste cijfers van het Verbond van Verzekeraars, de Risicomonitor Woninginbraken 2017, is het aantal woninginbraken met maar liefst 5% gestegen in 2016 ten opzichte van het jaar ervoor. Het totaal aantal woninginbraken nam in Nederland toe van 61.000 naar 64.000, waarbij Limburg en Brabant de relatief onveiligste provincies zijn. Limburg is koploper met 11 woninginbraken per 1.000 inwoners, Brabant volgt met 10,6 per 1.000. Kortom:

In een periode van 10 jaar is de kans dat u als inwoner van Limburg of Brabant slachtoffer wordt van woninginbraak groter dan 10%.

Opmerkelijke nuancering: dit is het aantal claims wat bij verzekeraars neergelegd is, en zegt nog te weinig over het daadwerkelijk aantal. Er kunnen tal van redenen zijn (onverzekerd, niet tijdig betaald, buit te beperkt of niet gedekt etc.) waarom claims niet bij de verzekeraars terecht komen.
Het spreekt voor zich dat we u graag helpen om de impact van een woninginbraak aan u voorbij te laten gaan: door een alarminstallatie of camerabewaking bijvoorbeeld. Alleen al de psychische gevolgen van een woninginbraak zijn immers niet bepaald mals.

inbreker slaapkamer

Scroll naar top