Zodra het lentezonnetje zijn best begint te doen om de sneeuw te smelten, begint het bij de gemiddelde Nederlander te kriebelen: we willen naar buiten ! De loungeset mag weer uit de winteropslag, de tuin schreeuwt om onderhoud en de terrassen stromen weer langzaamaan vol. Je WiFi signaal besluit echter dat het binnen aangenamer is, en weigert naar buiten te komen: met 1 streepje bereik is de pret al weer snel voorbij.
Waarom hebben zoveel mensen problemen met hun WiFi signaal in de tuin? Waarom is de WiFi buiten niet beter ? Wil je WiFi in je tuin?
Lees snel verder..
De WiFi-zekerheden van Slimmer-Huis.nl:
Wij kennen jouw internetprovider!
Dekkingsgarantie
300+ tevreden WiFi-klanten
Hoe ontstaan WiFi problemen in de tuin
WiFi is niet enkel het (zo sterk mogelijk) uitzenden van signalen: De WiFi-chip in een modem, router of accesspoint zendt informatie naar de WiFi-chip van een client (je laptop, tablet , telefoon etc). Die client moet echter ook informatie terug kunnen sturen. Zodra het ontvangen óf versturen van informatie door 1 van beide niet lukt, heb je geen internet.
Stel: je hebt een hele sterke WiFi-router met een enorm hoog zendvermogen (dat is illegaal, maar dat terzijde). Het zendvermogen is zo sterk -het apparaat staat zo te schreeuwen- dat het 500 meter verderop nog prima ontvangen kan worden. Jouw tablet, 500 meter vanaf de router, kan echter helemaal niet zo sterk terug zenden. Je router staat te schreeuwen, je tablet fluistert terug.. Ze kunnen elkaar niet verstaan, je hebt geen internet.
Op kortere afstanden - richting je tuin- komen de WiFi signalen heel veel obstakels tegen:
Isolatie
We doen zo ontzettend ons best om onze huizen te isoleren, dat we het WiFi signaal mee-isoleren. In verreweg de meeste huizen komt het internetsignaal in de meterkast binnen, waar het eerste WiFi toegangspunt staat: je modem / router. Met wat geluk heb je op een aantal strategische punten in je woning extra toegangspunten (anders kijk even hier). Daarmee is de dekking binnen prima voor elkaar.
WiFi buiten is echter een ander verhaal: Je WiFi is nu als een wesp onder een drinkglas: opgesloten.
Muren
De muren aan de binnenkant van de woning zijn meestal niet zo dik. De muren aan de buitengevels daarentegen zijn minimaal voorzien van een spouw met aan de ene zijde een binnenmuur met stucwerk, leidingwerk en bedrading, aan de andere zijde isolatie, spouw, ankers en een buitenmuur. Het is natuurlijk niet zo heel vreemd dat je WiFi signaal moeite heeft om door al die lagen heen te dringen. Laat staan als u ook nog eens boekenkast ertegen heeft staan, een aquarium of een mooie grote tv aan die muur heeft hangen: je WiFi is kansloos.
Ramen / dubbel glas
Hoewel radio signalen (en dat is je WiFi signaal) makkelijk door glas heen kunnen, is dat een ander verhaal voor dubbel glas. Of nog erger - vanuit WiFi oogpunt althans- HR, HR+ of zelfs HR++ glas. Dit glas wordt voorzien van een dun metaallaagje (zie Wikipedia). Als we die mooie beglazing vervolgens ook nog eens gaan voorzien van gordijnen, vitrage, lamellen etc. dan begrijp je dat dat allemaal niet helpt. De radiosignalen van je WiFi kaatsen van dit metalen oppervlak weg.
Houd ons hier maar aan!
Afspraak binnen 24 uur gepland (op werkdagen)
Analyse en installatie door echte specialisten
Voor € 59 eerste consult aan huis
Uitgebreide garantie en nazorg
"Ik heb eindelijk goede WIFI door heel mijn huis na jarenlang getobd te hebben. Kan het nog steeds niet geloven dat het overal goed werkt! Ik had het jaren eerder moeten doen. Afspraken steeds goed nagekomen."
Review van 14-5-2022 via Feedbackcompany.nl
WiFi sterkte testen
Je kunt zelf je WiFi sterkte testen, of dit door een professional laten doen. Het is belangrijk om te letten op de 2 belangrijkste onderdelen van goede WiFi:
1) Signaal sterkte testen
Je kunt dit het beste doen door een programma te downloaden op (bij voorkeur) een zo recent mogelijke laptop. Een goed (gratis) programma hiervoor is bijvoorbeeld NetSpot. De signaalsterkte van het dichtstbijzijnde accesspoint ligt bij voorkeur tussen de -40 en -67 dBm. (-30dBm is het maximaal haalbare signaal, rond de -70 dBm wordt het slecht)
2) Bandbreedte testen
De beschikbare bandbreedte van het dichtstbijzijnde accesspoint, router of modem kun je testen door een laptop rechtstreeks (bekabeld !) te verbinden en een snelheidstest te doen. De meeste WiFi punten hebben wel een plek om een netwerkkabel op aan te sluiten. Sluit op het accesspoint een netwerkkabel aan, zet de WiFi van je laptop uit en ga naar een speedtest pagina, zoals deze. Als de gemeten snelheid ongeveer overeenkomt met de snelheid van je internetabonnement, dan zit je goed !
Professioneel WiFi-testen
Kom je er toch niet uit ? Heb je niet de juiste apparatuur om betrouwbaar te testen ? Uiteraard kunnen wij het ook voor je doen, bijvoorbeeld tijdens een WiFI Consult. We testen dan niet alleen het WiFi signaal, maar ook de snelheid en stabiliteit van het netwerk. Wij kennen je provider, meten op locatie en lossen (WiFi-)Netwerk problemen professioneel op. Met onze dekkingsgarantie weet je zeker dat een slecht WiFi-netwerk verleden tijd is!
Een WiFi versterker voor in de tuin: wel of geen goeie oplossing?
Waneer je het WiFi bereik buiten wilt vergroten, denk je er al snel aan om bijvoorbeeld een WiFi repeater buiten te plaatsen. Repeaters, extenders, versterkers, powerline-adapters.. in sommige situaties zijn dit soort apparaten prima inzetbaar. In veel gevallen werkt het echter ook niet, of sterker: het maakt het alleen maar erger. Iets versterken wat al slechts is, wordt dan…nog slechter. Wanneer je een WiFi extender buiten plaatst, zie je op je scherm een krachtige signaalsterkte. Helaas heeft zo'n signaal amper bandbreedte, en heb je alsnog geen of slecht internet.
Wat is de oplossing ?
Om ook buiten, in bijvoorbeeld je tuin, van WiFi gebruik te kunnen maken kun je 2 dingen doen:
1) het signaal vanuit de binnenzijde zo positioneren dat het toch tot dekking op de gewenste plek buiten leidt
2) het signaal naar buiten brengen
Positionering vanuit binnen
Als de afstand van je woning (of beter: signaalbron binnenshuis) tot de plek waar je dekking wilt niet te groot is, kun je met handige positionering van de signaalbron alsnog tot goede resultaten komen.
-Zorg dat je de signaalbron, dus bijvoorbeeld het accesspoint, repeater of versterker, niet te laag plaatst. Hoog = goed, obstakels bevinden zich overwegend dichter bij de grond.
-Test: met behulp van software kun je testen wat de invloed van dat raam, of die muur is. Verplaats de signaalbron, probeer plaatsen uit en meet het effect op het signaal met behulp van NetSpot bijvoorbeeld.
-Sterker= niet altijd beter. Als je signaal door een glazen pui weerkaatst wordt, helpt het niet om een sterker zender (zoals een accesspoint) te plaatsen. Sterker nog, dat gaat ten koste van je bereik binnenshuis.
-Zorg voor een goed bronsignaal. Een Powerlan adapter in een uithoek van het huis, die amper nog een snelheid van 1,5 Mbps haalt gaat zorgt voor teleurstellende resultaten: wél WiFi, maar toch geen internet.
"Alles verliep erg prettig en volgens afspraak. Duidelijke analyse van het probleem en goede oplossing geboden."
Review van 12-11-2021 via Feedbackcompany.nl
"Een snelle en professionele probleemonderkenning van het Wifi. Daarna ook een snelle, adequate en professionele oplossing. Ik ben een heel tevreden mens met de geboden oplossing. Dank daarvoor.."
Review van 15-3-2022 via Feedbackcompany.nl
De beste oplossing voor echte goede WiFi in je tuin
De beste oplossing: wil je WiFi in je tuin ? Zorg dan voor een accesspoint in je tuin. Vanaf je modem / router, of bekabeld netwerk, een netwerkkabel naar buiten is de meest grondige oplossing. Ook voor de buitenzijde van je woning / bedrijf zijn nette, onopvallende toegangspunten verkrijgbaar.
Met 1 handig geplaatst accesspoint aan de buitenzijde van je pand kunnen zomaar honderden vierkante meters tuin gedekt worden. Ook hier geldt weer: experimenteer met de plaatsing, zorg dat het hoog genoeg hangt (maar overdrijf niet) en configureer het toegangspunt zodanig dat het naadloos in het bestaande netwerk past. Hulp nodig ? Schroom niet om contact met ons op te nemen !
Wij beheren het (Thuis-) Netwerk reeds voor honderden tevreden klanten.
Ze beoordelen ons gemiddeld met een 9,7!
Heb je een bijgebouw in je tuin of perceel ? Is een kabel leggen geen optie ? Kijk ook eens even naar de mogelijkheden die we bieden voor een straalverbinding!